مشهور ترین دانشمندان و مخترعان دنیا
ارائه: مخترع علی فاروقی
برادران رایت : هواپیما که وسیله ای راحت برای سفرکردن است ام از جهاتی موجب هدر رفتن وقت می شود ولی خطرهای زیادی دارد که باید به جان خرید. وسیله ای که ما با آن به راحتی از این سر دنیا به آن سر دنیا سفر میکنیم افراد زیادی برای ساخت آن زحمت زیادی تحمل کردند ناموفق به اختراع درست آن شدند.برادران رایت به نامهای ویلبر و لورویل پسران کشیش میلتون رایت از اولین کسانی بودند که موفق به ساخت هواپیمای بی نقص شدند . پدر آن ها به آنها یک اسباب بازی داده بود که از جنس ، کاغذ، نی چوب پنبه ساخته بود و تا سقف خانه پروازی کرد. و همین هیجانی شد تا آن ها به فکر بیافتند که وسیله ی بزرگتری درست کنند که در آسمانها هم پرواز کنند.
وقتی که اوریول به سن 17 سالگی رسید شروع به تاسیس یک چاپخانه کرد که خیلی سریع شهرت یافت ولی به علت روی کار آمدن یک نشریه قوی آنها دیگر به کار چاپ ادامه ندادند و به ساختن دوچرخه مشغول شدند تا اینکه در یک روزنامه آلمانی خواندند یک جوانی آلمانی به نام گستاو لیلینتال روی هواپیما کار میکند وکنجکاو شدند تا اطلاعاتی دست یابند اما بعدها خبر رسید که در یکی از پروازها سقوط کرد وجان خود را از دست داده.
یک روز ویلبر با دیدن یک جعبه با کنارهای خمیده در مغازه دوچرخه فروشی به سرش زد که بالهای هواپیما را به شکل جعبه بسازد. سرانجام در روز 17 Decmber در سال 1903 اولیور رایت از بالای تپه ای هواپیما خود را با 12 اسب بخار به پرواز در آمد که 12 ثانیه در اسمان ادامه یافت و به اندازه 10 فوت بالا رفت و مسیر هفت متری را به با موفقیت طی کرد.
ویلبر در سال 1912 بر اثر بیماری تیوفوئید درگذشت و ویلبر مجبور به تنهایی به ادامه کار شد و او در زندگی خود شاهد افزایش سرعت هواپیما از ساعتی 300 میل تا سرعت مافوق مدت بود.
هواپیمای برادران رایت در موزه هوافضا در واشنگتن نگهداری و در معرض عموم بود.
ایوان پترویچ پاولف
پاولف در شهر «ریازان» در سال 1849 میلادی در روسیه مرکزی دیده به جهان گشود. وی یکی از بزرگترین دانشمندان فیزیولوژیست نادر و برجسته ترین شخصیت دوران حیات خود می باشد که در سراسر دنیا مورد توجه قرار گرفت. او پسر یک کشیک بود و در مدرسه ی مذهبی به تحصیل طب در دانشگاه سن پطرزبورگ در دانشگاه روسیه در پزشکی مشغول شد و در سال 1879 مدرک خود را دریافت کرد. او در رشته ی فیزیولوژی گردشی خون اقدام کرد و بعد به عضویت درمانگاه امراضی داخلی پذیرفته شد.
پاولف به دستور رئیس درمانگاه مامور تهیه و تنظیم سازمان آزمایشگاه فیزیولوژی شد. پاولف بیشتر ازمایشهای خود در آنجا با وسایل بسیار ساده که بیشتر آن را با حقوق خود خریداری کرده با پشتکار زیاد انجام میداد. تحقیقات علمی وی در زمینه فشار خون به دو دسته تقسیم می شود: از دهه ی قرن نوزدهم تا سال 1902 آزمایشهای او درباره ی لوله های غذایی و از سال 1902 تا زمان مرگش درباره ی فعالیتهای عصبی بود. بزرگترین کشف پاولف انعکاسی شرطی بود که آن را روی سگ خود انجام می داد وی سگ را در اتاق خالی گذاشت و هر روز زنگی را در ساعات معین به صدا در می آورد و بعد از آن برای سگ غذا گذاشت و سگ با دیدن غذا دانش پر آب می شد این کار چند بار تکرار شد و یک بار زنگ را در همان ساعت به صدا در آورد ولی برای سگ غذایی گذاشت اما سگ با شنیدن صدای آن دهانش آب می افتد و پاولف فهمید سگ در برابر صدای آن شرطی شد.
او فرضیه دیگری هم به اثبات رساند از اینکه فعالیتهای بدن بوسیله سلسله اعصاب کنترل می شود.
پاولف در قرن 19 معروفترین دانشمند فیزیولوژی شناخته شد و جایزه نوبل در سال 1904 دریافت کرد. در سال 1907 به عضویت فرهنگستان علوم روسیه آمد و مدیر انیستیتوی فیزیولوژی فرهنگستان شد و در سال 1936 میلادی در سن 87 سالگی بر اثر ذات الریه چشم از جهان فروبست.
الکساندر فلمینگ
الکساندر فلمینگ در جنوب غربی اسکالتند به سال 1881 میلادی دیده به جهان گشود. او ده ساله بود که به مدرسه ی (لودان) وارد شد بعد وارد مدرسه ی (دارول) که برادرش در آنجا مشغول به تحصیل بودند وارد شد . و دکترای خود در دانشگاه لندن در سال 1908 در رشته ی طب دریافت کرد. الکساندر فلمینگ اولین کسی بود که به کمک سالوارسان اقدام به درمان سفلیس از طریق شیمی درمانی نمود. او در سال 1928 مشغول به بررسی میکروبی به نام پنی سیلین بود که با استفاده از یک بشقاب ازمایشهای ضد باکتری خود را انجام می داد. یک روز پس از برداشتن در پوش ظرف متوجه شد کپکهای خاصی روی ظرف بسته. او پس از توجه دقیق دریافت که هر کجا قارچ می کند باکتری کشته شده و هیچ باکتری تازه ای رشد نکرده است. این قارچ حاوی چرک از جراحت های عفونی است.
او کشف خود را پنی سیلین نام نهاد. این قارچ از خانواده ی کپکها بود اما به دلیل ضعف مالی وی «پروفسور فلوری » و «دکتر چین» حاضر شدند آزمایشات او را ادامه دهند و بعد از آزمایشاتی بر روی حیوانات معلوم شد که این ماده بر روی انسانها مفید می باشد. و خطری ندارد. در سال 1941 فلوری به کمک فلمینگ مقدار زیادی پنی سیلین تولید کردند و در جنگ از آنها استفاده شد و به این طریق جان بسیاری از سربازان را نجات دادند.
فلمینگ دریافت که این ماده برای از بین بردن میکروب ها و جلوگیری از رشد آنها قابل استفاده است. و او در سال 1945 موفق به کسب جایزه نوبل گردید. و سرانجام در سال 1955 میلادی در لندن چشم از جهان گشود.
اونجلیستا توریچلی
این فیزیکدان و ریاضیدان ایتالیایی در 15 اکتبر 1608 میلادی دیده به جهان گشود. تحصیل چشم گیرش در کالج «ژزوئیت» به حدی بود که عمویش در 16 سالگی برای تحصیل علوم نرد (بندتی کاتسلی) در شهر رم فرستاد کاتسلی از شاگران گالیله بود که در کالج اسپینتا تدریس میکرد. کاتسلی مقاله ی تورینچیلی که در خصوص ابزار پرتاب بود نزد گالیله فرستاد و او از نبوغش سخت تحت تاثیر قرار گرفت. وی او به مرور زمان عمر توایی و بینایی خود را از دست داد تا از وجودش استفاده کرد. و این فرصت سه سال طول نکشید تا گالیله درگذشت.
یکی از ثروتمندان ایتالیا که میخواست از عمق 30 متری زمین آب استخراج کند ولی با وسایل موجود قادر به حفر 30 متر نبودند. توریچلی پس از 2 سال تلاش از اعمال زمین آب استخراج کرد و باعث شهرت وی شد.
در سال 1643 توریچلی بر آن داشت تا تحقیقات و آزمایش را به صورت عینی مورد مطالعه قرار دهد. توریچلی لوله ی شیشه ای که یک طرف آن بسته بود پر از جیوه کرد، بعد انگشت خود را بر دهانه ی لوله قرار دهد و لوله را بر طشتکی پر از جیوه فرو رفته بود. انگشت خود را برداشت و دید که سطح جیوه در لوله پائین آمد و در ارتفاع cm 76 بالای طشتک متوقف شد. او از ازمایش دریافت که علت پائین نیامدن کامل جیوه در لوله بر اثر وزن هوا بر طشتک می باشد که با وزن این مقدار جیوه تعادل ایجاد میکند. هر چند که خلائی که توریچلی ایجاد کرده بود یک خلا کامل نبود و شامل مقداری بخار جیوه و هوا عملاً به ایجاد خلاء دست یافته بود.
وی دریافت که ارتفاع جیوه هر روز تغییر میکند و با در نظر گرفتن ارتفاع جیوه میتوان فشار هوا را تعیین کرد و بدین ترتیب اوموفق به ساخت اولین فشار سنج شد.
سرانجام در 25 اکتبر 1647 در حالیکه بین 30 تا 39 سال بیشتر نداشت در فلورانس چشم از جهان فروبست.
ژان لوران دالامبر
این ریاضیدان معروف فرانسوی در سال 1717 میلادی دیده به جهان گشود. در یک روز سرد زمستانی شیشه بری که از کنار کلیسای ژان – لورون عبور میکرد کودکی را در جلوی در کلیسا دید که از سرما به خود می لرزید به خانه برد و از زنش خواست تا مواظب آن کودک باشد. و آن زن نیکوکار او را مثل فرزند خود پرورش داد و دالامبر نیز در تمام عمر خود نسبت به وی مدیون بود. زمانی که وی دانشمند بزرگی شد مادر اصلی دالامبر در صدد برآمد تا وی را نزد خود برگرداند ولی دالامبر با کمال سربلندی گفت: (مادر من همان زن شیشه بر است نه شما) .
اودر سن 22 سالگی مقاله ای در زمینه ی حساب انتگرال نوشت. این مقاله باعث شد تا به عضویت آکادمی علوم در آید. وی در زمینه ی مکانیک در 1743 نوشت وی در این کتاب به تشریح اصلی که به (اصل دالامبر) معروف می باشد پرداخته است. مفهوم آن «قانون سومنیوتن درباب حرکت» می باشد. در مورد قوای وارد بر اجسام که به کلی در حرکت آزاد باشند یا اجسام حمایتی در حال تعادل پایدار باشند، برقرار است. »
این اصل در مکانیک اهمیت فوق العاده ای دارد. دالامبر گفته بود: وقتی جسمی حرکت میکند دلیل بر آناست که نیرویی بر آن وارد می شود بنابراین حتماً ما بین این نیروها و تغییراتی که در حرکت ایجاد میشود تساوی یا تعادل وجود دارد یعنی اجسام در حال تعادل است. از کارهای علمی دیگر او عرضه داشتن قضیه دالامبر است. بر طبق این قضیه هر معادله جبری یک جواب (اعم از حقوقی یا موهومی ) دارد. اصل دالامبر کلیه معجزه آسایی بود که وی از آن در قوانین مکانیک مایعات استفاده کرد و در سال 1756 برای بررسی در علل بادها به کار برد و آن را به «پادشاه پروسی» هدیه و مقاله ای سالیانه برای وی تعیین کرد.
دالامبر برای تهیه (دایره المعارف فرانسه) با (دیدرو) همکاری نزدیک داشت. وی در سال 1783 میلادی دیده از جهان فروبست و کتاب معروف خود را که ستون فقرات دینامیک به حساب می آمد به یادگار گذاشت.
جورج سیمون اهم
وی در سال 19 مارس 1787 میلادی در شهر باواریا در جنوب شرقی المان دیده به جهان گشود . اهم پسر قفل سازی بود که به علم علاقه زیادی داشت و سعی کرد به تحصیل علم بپردازد.
او در سن 18 سالگی موفق شد در یکی از نواحی برن سوئیس به عنوان معلم ریاضی مشغول باشد و او سرانجام در سال 1811 به درجه ی دکترای ریاضی نایل شد و او استاد ریاضی کالج ژزوئیت کلن رفت.
اهم تئوری ریاضی جریان الکتریکی را در سال 1827 بیان نمود و قوانین مهم الکتریسیته بود و در شهرت وی سهم مهمی داشت. وی با استفاده از فرمولی ولتاژ و آمپر را با مقاومت الکتریکی ارتباط داد. او با استفاده از سیم هایی با طول و ضخامت متفاوت دریافت که مقدار جریان برقی که از آنها عبور میکند با طول سیم نسبت معکوسی و مقطع آن نسبت مستقیم دارد. اهم موفق شد نظریه ریاضی جریان برق را کشف و با کمک فرمول به هم ربط دهد و به این ترتیب قانون اهم را به عالم علم تقدیم کند.
قانون اهم، اختلاف پتانسیل (بر حسب ولت) بین دو انتهای یک جسم مادی که برق در آن جریان دارد مساوی حاصلضرب شدت جریان (بر حسب آمپر) درمقاومت (بر حسب اهم) آن جسم است. چون کشف او مخالفتهای زیادی را در پی داشت و تنها از طریق ازمایشی میتوانست درستی آن را ثابت کند ولی این مخالفتها در حدی بود که او حتی از تدریسی استعفا داد. زمان زیادی نگذشت تا دانشمندان انگلیسی به اهمیت آن پی بردند و در سال 1819 اوعضو انجمن سلطنتی شد و به عضویت در آ مد در آلمان مورد ستایشی قرار گرفت به عنوان استاد دانشگاه مونیخ درآمد و او 5 سال آخر عمر خود را با احترام و عزت سپری کرد و سرانجام در سال 1818 انجمن مهندسان برق جهان در پاریس به پاس زحمات وی واحد مقاومت الکتریکی را اهم نام نهادند. و در سال 1854 در مونیخ در سن 67 سالگی چشم از جهان فروبست.
چالرز رابرت داروین
این دانشمند طبیعی دان در یکی از شهرهای انگلستان در سال 1809 میلادی متولد شد . او بر خلاف پدر و پدر بزرگش هیچ علاقه ای به طب نداشت. داروین بیشتر به تاریخ طبیعی علاقه نشان داد و علاقه ی وی به این رشته باعث شد تا عمیق تر به مطالعه و تحقیق در این رشته بپردازد.
او در سال 1831 به عنوان دانشمند طبیعی دان به همراه محققان به آمریکا (ج) و جزایر غربی و اقیانوسی ارام سفر کرد. این سفر 5 سال به طول انجامید و در این سفر مطالعاتی درباره ی جانوران و سنگواره های پیشین انجام میداد. وی درباره ی گردن دراز زرافه میگوید: از میان حیوانات آنهایی که گردنشان دراز است به غذایی بیشتری دسترسی دارند و در مواقع کمبود غذا امکان زنده ماندن برای اینحیوانات بیش تر است. و فرزندان آنها با گذشت زمان نوعی از حیوانات گردن دراز به وجود می آیند.
به نظر داروین مقدار غذا و آب موجود، دما و فشار جو و زیاد شدن گیاهان و حیوانات، نزاعی بین نسلها صورت میگیرد و آنهایی که با محیط سازگاری دارند باقی مانده و نسلهای قدیمی از میان می روند. به این ترتیب وی نظریه طبیعی را بیان کرد و هدف این نظریه انتخابی است که طبیعت از برترین نسلها و حیوانات و گیاهان دارد.
کتاب معروف وی به نام بنیاد (بنیاد انواع) در سال 1859 نوشت که پس از انتشار آن میان دو گروه مخالف و موافق جدال درگرفت. کتاب دیگر وی که شهرت جهانی یافت که در سال 1871 نگهداشت با نام (پیدایش انسان) منتشر شد او کتابهای دیگری هم نگاهشت که نشانه ی قدرت تفکر و اندیشه او بود، در سال 1882 میلادی سرانجام دیده از جهان فروبست.
ابونصر فارابی
این فیلسوب معروف یونانی از نواحی ترکستان در 257 قمری دیده به جهان گشود . او مشهود به معلم ثانی بود وی از همان دوران کودکی به زبان فارسی وترکی آشنایی کافی داشت.
او که زبان عربی را که زبان علم و فرهنگ اسلامی آن زمان بود برای یادگیری علوم و فنون آن تلاشی کرد تا آن را فراگیرد و به بغداد سفر کرد.
وی در بغداد نزد ابوبشر که در زمان شهرت زیادی در بین مردم بود و کتابهای ارسطو را تشریح و تدریس کرد. و صدها شاگرد او آمدند تا به شرح رساله های ارسطو برای شفاهی بیان کند تا ایشان بنویسند، حضور یافت و به تحصیل منطق ارسطو پرداخت و او در ردیف بزرگترین فلاسفه تاریخ قرار داد.
چون ابن سینا در محضر فارابی به فراگیری علم و دانش پرداخته بود و از شاگردان معروف او بود و او را معلم ثانوی می نامیدند.
وی علاوه بر فلسفه و منطق و ریاضیات و علوم در رشته ی موسیقی هم فعالیت داشت و سه تار ، را فارابی ساخت و خودش آن را می نواخت. فارابی در رشته ی کیمیا با «جابر» و «رازی» هم فکر بود و در زمینه ی رساله ی مفید و مختصر نوشت که به رساله ی فی وجوب مناعه الکمیا می باشد.
و سرانجام در سال 338 هجری قمری وداع گفت.
توماس الوادیسون
وی در شهر کوچک میلان در 15 فوریه 1847 به دنیا آمد. او مدت 5 سال تحصیل کرد و مادرش او را به کار تشویق میکرد.
به دلیل ناشنوایی معلمش او را دانش آموزی کند ذهن می دانست و مادرش بعنوان دوست به اندیشه و تفکر او واقف بود. وی به روزنامه فروشی روی آورد و بعنوان یک کارگر در راه آهن دیترویت و پورت هارون به کار مشغول شد. او روزنامه ای منتشر کرد که اولین نسخه نشریه اش در سوم فوریه 1862 انتشار یافت. در سال 1873 تلگراف اختراع کرد که برای عموم قابل باور بود.
ادیسون در منبلو در سال 1876 ملکی را خریداری کرد و در آن یک کارگاه بزرگ با تمام تجیزات ساخت. او به دلیل کشفش به عنوان جادوگر منلو پارک شناخته شد. پروفسور پارکر در سال 1878 لامپ زغالی را به ادیسون نشان داد و بزرگترین اختراع خود را در سال 1880 به ثبت رسانید.
به دنبال آن در منلو پارک کارخانه ای به ساخت لامپ های برقی اقدام کرد. بعد از اختراع بزرگ گرامافون و دنبال آن کینه توسکوپ (دوربین اولیه سینما) اختراع کرد.
و او همیشه عاشق کارکردن بود که در 18 اکتبر 1931 در 84 سالگی چشم از جهان گشود.
مشهورترین نوابغ و دانشمندان و مخترعین ایرانی در دنیا (عکس) سه شنبه 14 اردیبهشت1389
بر همگان واضح و روشن است که استعداد ایرانیان زبانزد جهانیان است و اندیشمندان ایرانی در زمینه های مطرح و مهارت های شاخص، هر زمانی که اراده کنند می توانند به راحتی در صحنه های جهانی پیشتاز باشند و با شهامتی هر چه تمامتر بر قله های افتخار بایستند. در این رابطه ما نخبگان و بزرگان لایقی در عرصه های مختلف علمی، پژوهشی، اقتصادی، سیاسی با تخصص های متعددی در رده های بالای سازمانها و کمپانی های کشورهای پیشرفته جهان داریم. نخبگانی که هر کدام به نوعی در شیوه زندگی اهالی سیاره زمین تاثیر داشته و دارند و هر کدام باعث ایجاد تغییراتی در زندگی مردم جهان شده اند. ولی متاسفانه از آنجا که فعالیت این اشخاص کمتر در جوامع داخل ایران مطرح شده، حتی ممکن است نام آنها را هم ندانیم، چه برسد به اطلاعات و تحولاتی که این عزیزان در عرصه ی علم و تکنولوژی و ... ایجاد کرده اند.
امید کردستانی
مدیر بازرگانی، سهامدار و معاون ارشد کمپانی "گوگل" (Google)
حسین اسلامبلچی
رئیس بزرگترین شرکت مخابرات در امریکا یعنی شرکت پر آوازه "AT&T"
انوشه انصاری
موسس و مدیر کمپانی بزرگ "Telecom Technologies" امریکا و اولین زن فضانورد ایرانی
فریار شیرزاد
معاون وزارت بازرگانی امریکا، مشاور رئیس جمهور و عضو شورای ملی امنیت ایالات متحده(دوره گذشته)
جمشید دلشاد
شهردار شهر بورلی هیلز آمریکا
علی دیزایی
از فرماندهان ارشد پلیس لندن (مشاور حقوقی انجمن افسران پلیس لندن)
امیر مجیدی مهر
معاون ارشد بخش رسانه های دیجیتال شرکت "Microsoft" (فرد سمت چپ تصویر)
پروفسور Caro Lucas
پدر رباتیک ایران
مینو اخترزند
مدیر راه آهن کشور سوئد
پروفسور توفیق موسیوند
مخترع نخستین قلب مصنوعی داخل بدن انسان
ماریا خرسند
رئیس کمپانی بزرگ سونی اریکسون سوئد
پروفسور لطفی علیعسکرزاده
استاد بازنشسته دانشگاه برکلی، واضح منطق و نظریه فازی، کامپیوتر هوشمند و بنیانگذار نسل سوم کامپیوتر در جهان!
مهندس ایمان ده بزرگی
برنده جایزه جوان ترین مهندس IT دنیا و نفر دوم المپیاد جهانی طراحی وب کانادا
پروفسور بیژن داوری
معاون ارشد کمپانی "آی بی ام" (IBM) بزرگترین کمپانی سخت افزار در جهان
فرزاد ناظمی
مدیر فنی کمپانی "یاهو" (Yahoo)
پیر امیدیار
بنیانگذار تجارت الکترونیکی در جهان و صاحب و مدیر کمپانی عظیم "ای بی" (e-bay)
سینا تمدن
معاون ارشد شرکت "اپل" (Apple)
پروفسور مجید سمیعی
جراح برجسته و متخصص بیماریهای مغز و اعصاب مقیم آلمان و رئیس افتخاری اتحادیه جهانی جراحان مغز و اعصاب
قاسم اسرار
عضو هیئت مدیره ایستگاه فضایی ناسا
آزاده تبازاده
دانشمند ایستگاه فضایی ناسا
کریستینا امان پور
مدیر شبکه خبری "سی ان ان" (CNN)
پروفسور علی جوان
دارنده جایزه جهانی آلبرت انیشتن و اولین مخترع لیزر گازی
دکتر فیروز نادری
مدیر پروژه های فضایی سیاره مریخ در ایستگاه فضایی ناسا
ولی نصر
مشاور رئیس جمهور آمریکا در سال 2009
پروفسور محمد جمشیدی
مدیر برنامه های داخلی ایستگاه فضایی ناسا